Fiskgjusesafari 2020


Härligt att få stifta bekantskap med Fiskgjusar (som är en av världens mest spridda hökfåglar) på nära håll och många till antalet. De är otroligt skickliga att fånga sina byten. Tidig start på morgonen ut i en öppen båt på Mälaren. Förutom Fiskgjusar gästade även Havsörnar och en del andra skränande fåglar :) Här är ett litet urval av bilderna denna dag.

Bildspel: Fiskgjusesafari 2020

Sommarvecka på Vrångö 2020


Då pandemin härjar i vårt land blir det att “Hemestra” vilket visade sig vara riktigt trevligt att göra saker som man kanske inte alltid tänker på. Så vi hyrde en stuga en vecka på vackra Vrångö, en fantastiskt trevlig och fin ö i Göteborgs Södra Skärgård. Att äta god mat/fika på “Skärgårdens Café och Restaurang” är ett måste.

Bildspel: Vrångö sommar 2020

Björngömsle del 3 – Björnen


Äntligen kväll och väntan är över när björnen dyker upp. Klockan är nära 23.00 och det är lite regnigt så ljuset är inte det optimala för fotografering (ISO 25600)…..men upplevelsen är HÄFTIG! En björn som stryker omkring 5-10 mtr ifrån mig. Den visade ett prov på snabbhet när den fick vittring på något….då förstår man att man inte kan springa ifrån en björn även om man skulle vara världsmästare på 100 mtr. Kväll/natt nr 2 sågs inga björnar till.

Bildspel: Björngömsle del 3 – Björnen

Björngömsle del 1 – Gömslet


En tur upp till skogarna kring Edsbyn för att fota björn från ett gömsle. Ensam i en primitiv koja på ca 6 kvm under 2 dygn med hopp att få se en riktig björn. Dörren hade lås från insidan ;) Då björnar är aktiva på sena kvällar/nätter fick dygnsrytmen ställas om. Del 1 är från resan till gömslet samt bilder inuti och utanför gömslet. (Del 2 – Pausfåglar och Del 3 – Björn)
Bildspel: Björngömsle del 1 – Gömslet

Rya Skog 2020-05-14


En snabb promenad till Rya skog, Hisingens Woodstock (fri översättning). Rya skog är ett litet naturreservat (1:a i Göteborg, bildades 1928) mellan Ryaverket och oljehamnen. Väl innanför staketen glömmer man att man är inne i ett industriområde. Många träd (wood), tät vegetation samt sumpmark. Dessutom många små flygande gäster som spelade fantastiskt i skogen.

Bildspel: Rya Skog 2020-05-14